Església romànica de Santa Eulàlia

0
  • Apartats
    • Vilanova de la Muga

Construïda al segle XI, d’aquesta època només resten les naus laterals i l’absis; la nau central fou reconstruïda entre els segles XII i XIII. La part més interessant és a l’interior, on es conserven les pintures murals de la nau central, que representen el Pantocràtor beneint els fidels, amb les imatges del tetramorf i de dos querubins amb sis ales i ulls per tot el cos; al tambor absidal també hi ha representades tres escenes de la vida de Jesús. 

Tot i que les pintures foren restaurades amb molt mala fortuna després de la Guerra Civil, entre 2018 i 2019 es van sotmetre a una nova intervenció de Conservació-Restauració realitzada en dues fases.

Avui dia el conjunt mural de l’absis ens mostra tres èpoques pictòriques ben diferenciades: Pintures murals romàniques del s. XII-XIII que conviuen íntimament amb les  pintures realitzades el 1946 i les descobertes a la zona de l’arc triomfal  possiblement executades entre els segles XVII-XVIII.

Visita Virtual
Tour virtual de 360 ​​graus realitzat a l'Església de Santa Eulàlia de Vilanova de la Muga. Accedeix a la visita virtual.