Exposició d'art Xavier Raventós

L’artista Xavier Raventós presenta la seva exposició “23 anys de ferro i tramuntana” a Peralada.

Nascut a Barcelona, Xavier Raventós ha dedicat bona part de la seva vida a la fotografia, viatjant per països com Iran, Nicaragua, El Salvador, Sudan, etc., des de l’any 1979. L’any 1983, aquestes fotografies van ser les protagonistes de l’exposició “El conflicte Centroamericano” a la Galeria Altaïr.

En el cas d’aquesta exposició, hi veurem la seva obra escultòrica. Joan Gil Gregorio, membre de l’Associació Internacional de Crítics d’Art, diu que l’obra escultòrica de Xavier Raventós és “una reflexió sobre l’objecte a partir d'un principi constructivista que manipula amb ironia, joc, imaginació i poesia”, la característica fonamental de la qual “es basa en saber conjuminar la relació que s'estableix entre les parts i el tot, integrar l'orgànic i el geomètric i construir imatges i conceptes a partir de la fragmentació”.

Aquests “23 anys de ferro i tramuntana” troben la seva representació en el Quixot. Raventós diu que el ferro representa el Quixot que tots portem endins. “La lluita contra la duresa. Allí on els altres hi veuen ferros vells, jo i veig els meus molins de vent, els meus somnis, les meves idees, en definitiva, les meves obres.”

Just després d’exposar al Salon International d’Art Contemporain de París ART3F i anteriorment arreu de Catalunya, Espanya i França, Xavier Raventós presenta la seva escultura premiada en diverses ocasions (1r Premi d’escultura al 2n Saló Internacional de Petit Format ACEA’s de Barcelona i dues medalles de bronze a la Bienal Internacional Valle de los Sueños de Puebla de la Sierra (Madrid), entre d’altres), una invitació a la reflexió sobre la invalidesa dels valors absoluts, sempre encara amb la influència de la fotografia, però amb una tercera dimensió que sempre hi ha trobat a faltar.

La inauguració, que tindrà lloc el divendres 6 d’octubre a les 19:30 hores al Centre de Turisme Cultural Sant Domènec, i a la que esteu convidats i convidades, comptarà amb la presència de l’artista.